Sneakers onderhouden: de beste tips om je patta’s te verzorgen Pirri

Sneakers onderhouden: de beste tips om je patta’s te verzorgen

Alles wat je moet weten om je sneakers te onderhouden, te cleanen en te verzorgen.


Of je nou graag Yeezy’s, Jordans of Nike Air Max draagt: elke liefhebber wil z’n sneakers zo lang mogelijk mooi houden. Dat kan alleen door de juiste verzorging. Daarom hebben wij voor jou de ultieme lijst samengesteld met de beste tips om jouw sneakers te onderhouden. 

DE BESTE MANIER OM JE SNEAKERS TE ONDERHOUDEN

Om je sneakergame op een level te houden, beginnen we bij de basis: koop de juiste maat. Klinkt logisch, maar als je een patta te klein koopt, gaan je tenen de shape lelijk maken. Als je een patta te groot koopt, gaan ze sneller creasen. Ook iets dat je niet wil. Twijfel je over de maat? Bij Pirri kunnen we je altijd helpen om de juiste maat te kiezen. Kom lekker passen in de winkel in Rotterdam of Amsterdam en neem de juiste patta mee naar huis.DE JUISTE VOORBEREIDING

Check eerst altijd het weer voor je de deur uitgaat. Is er een dikke stortbui opkomst? Ga je naar een festival? Laat die exclusieve patta’s thuis. Vooral als ze van suède of lichte kleurtjes zijn. Doe gewoon niet, want je gaat spijt krijgen. Sure, je kunt ze altijd weer cleanen, maar voorkomen is altijd beter dan genezen. BESCHERM JE SNEAKERS

Om je dikke patta’s zo goed mogelijk te beschermen tegen water en vuil, kun je ze het beste insprayen met een vuil- en waterafstotende spray. Zo zijn je sneakers minder vatbaar voor vlekken en waterschade en kun je je favoriete paar toch rocken, zonder dat je bang hoeft te zijn.   Welke spray het beste is? We got you! Met de Spray by Pirri ben jij altijd voorbereid op elke situatie: hij zorgt voor een onzichtbare, waterafstotende beschermlaag die niet alleen vlekken en vuil voorkomt, maar die maakt het schoonmaken ook nog eens makkelijk. En hij is ook nog eens easy in gebruik!

Pirri spray

WISSEL JE SNEAKERS

Roteren is belangrijk. Draag niet elke dag hetzelfde paartje, maar wissel je sneakers af. Zo geef je ze wat frisse lucht tussendoor en worden ze niet smelly. 


CLEAN JE SNEAKERS

Vlekken kun je nooit 100% voorkomen, maar zorg ervoor dat je cleaning kit klaar staat in alle situaties. Ook als je sneakers geen vlekken hebben, is het goed om ze eens in de zoveel tijd een goede beurt te geven, dan lijken ze weer zo goed als nieuw.   Speciaal voor liefhebbers zoals jij hebben we een eigen Care Package By Pirri ontwikkeld. Hierin vind je alles alles in zit wat je nodig hebt om je sneakers schoon te maken:   

  • Een schoonmaakmiddel (100ml), speciaal ontwikkeld voor het reinigen van sneakers.
  •  Een borstel gemaakt van zodanig fijne haren dat bij het verwijderen van het vuil geen schade ontstaat aan je sneaker.
  • Microfiberdoekje, dit doekje is gemaakt van samengestelde vezels van polyamide en polyester. Gebruik hierbij lauw water om je schoenen een nieuw leven in te blazen.

Pirri Care packagae

VOORKOM CREASES

Eerlijk: we haten creases. Die kreukels in de neus van je sneakers zijn gewoon niet nice, want daardoor zien ze er direct een stuk meer gedragen uit dan ze misschien wel zijn.   Maar zoals je van Pirri gewend bent, hebben we ook hier een oplossing voor: de Shaper By Pirri. Vergeet alle crease protectors, wij doen het anders. Door Shapers By Pirri van piepschuim te maken zijn ze stevig genoeg om het creasen zo lang mogelijk uit te stellen én zitten ze niet vervelend in jouw patta. 

Pirri shaper

BEWAAR ZE GOED

Laat je sneakers niet gaar worden door ze verkeerd te bewaren. Zon? Je grootste vijand vanaf nu. En de verwarming of welke andere warmtebron dan ook. Ok, niet in je leven, maar wel als het aankomt op je sneakers bewaren. Je paartjes kunnen namelijk niet goed tegen (extreme) warme en zonlicht, daardoor verkleuren ze en drogen ze verder uit.   En dat willen wij niet! Wat we wel willen? Een level up! Bewaar je sneakers op de juiste 

Levels by Pirri